divendres, 15 de juny del 2007

La sort

Quan, després de molt de temps, la sort truca a la nostra porta, pensem que es tracta d'això, de sort i res més. Però si mirem més enllà del resultat final, veurem que la sort no existeix, tan sols l'esforç constant ens fa arribar allà on volíem. Potser l'atzar fa que, després de molts intents, aconseguim allò que desitjàvem, però és només un últim granet de sorra.

La sort és per a qui se la treballa, per tant, no podem parlar de sort. Si guanyes la loteria, no és sort, és l'atzar que fa que aquell dia et toqui a tu, després de tots els anys que fa que hi jugues. Quan et truquen per oferir-te una bona feina, no és sort, és l'atzar que fa que agafin el teu currículum, que diu que estàs sobradament preparat per fer aquella feina. Quan trobem allò que crèiem que havíem perdut, no és qüestió de sort, sinó fruit de la casualitat, perquè tard o d'hora ho havíem de trobar, després de regirar-ho tot.


Per això, enlloc d'agrair la sort que hem tingut, caldria anar més enllà i reconèixer que alguna cosa haurem fet bé per arribar a tenir el que volíem. Cal, doncs, més autoestima, més confiança en els altres i en el món. Perquè, si només hi veiem la mà de la sort, estem infravalorant les nostres capacitats.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si i no. i una máxima que diu:¿Suerte? preparación + oportunitat. I la meva experiencia diu: Pensament=a sort. NO hi ha res que no pugem fer amb la ment així doncs si el que volem es sort, la podem crear amb la ment. La sort existeix, el que pasa es que la definició de la mateixa depend de cada indivuduo i del resultat que se li doni. Per exemple per mi pot ser una sort trovarme amb algún conegut, en canvi per la persona q tinc al costat pot ser una pega perque trovarme a algu conegut vol dir estar mig hora de chachara. Cris

LORE ha dit...

Jo em referia al fet que, sovint, ens subestimem a nosaltres mateixos i tendim a pensar que és sort, quan en realitat és fruit de tot el que hem treballat.

Marta ha dit...

Jo crec que es cert que la sort ens la busquem, i llavors es quan ens hem de parar i veure que no ha sigut sort, que ha sigut el fruit del nostre esforç!