dimarts, 24 de gener del 2012

Nit de Nadal


Aquest any, per primera vegada (i espero que no l'última), vam celebrar la nit de Nadal a casa. Normalment anàvem a casa dels meus pares, però ells treballaven fins tard i vam decidir fer nosaltres el sopar. A més, vam pensar que podíem sopar amb els pares respectius, tots sis a casa. Així, els pares de la meva parella tampoc no sopaven sols. Més que per celebrar el Nadal, ens feia il·lusió tenir convidats a casa. I, com a dona, vaig voler fer un regal a dues dones molt importants que es farien un fart de cuinar la resta de dies: la meva mare i la meva sogra.

Amb tota la il·lusió del món, em vaig posar a mirar blogs de cuina en recerca de receptes per fer aquella nit. Vam optar per fer un pica-pica, un plat principal i postres.

El menú va ser el següent:

1. Pica-pica: miniquiches de cheddar, pera i ceba caramel·litzada (del blog Dulces bocados); pasta de full de sobrassada i mel (del blog Cogollos de agua), en aquest cas vam fer servir pasta de full i no massa d'empanadilles; sorpreses de gambes i iogurt grec; cistelletes i tartaletes de botifarró i poma amb ous de guatlla o formatge de cabra; miniquiches de carbassó (del blog A mí lo que me gusta es cocinar); crestes de salmó a l'aroma de llimona (originàriament havien de ser croquetes, però la massa va quedar un pèl líquida) i boletes de patata i parmesà.

2. Plat principal: canelons de foie amb bolets.

3. Postres: gotets de pastís de formatge amb fruits vermells (del blog Recetas del Señor Señor).

La veritat és que va ser tot un èxit, i això que tenia a taula una de les crítiques culinàries més exigents: ma mare. A més, tots van coincidir que la cita es podria repetir cada any, així que potser hem instaurat la nit de Nadal a cals Flores-Catalán. I n'estem molt contents!

Tot i que sembli la mateixa foto que en l'entrada anterior (el lloc és el mateix i hi ha alguns plats repetits), no ho és. Hi falten els canelons i les postres, que estaven a la nevera quan vaig fer la foto.



2 comentaris:

Irene- Receptes de la Irene ha dit...

Estava molt bo (i el postre també , ;))

Rosa ha dit...

Hola wuapa, torno a provar a veure si aquesta vegada puc entrar el comentari.

Dono fe, de que el sopar de la Nit de Nadal, va ser de "Cinc Forquilles". La fotografia no permet gaudir dels sabors... una llastima.

MUAS!!